Суспільство

Рибоохоронці закликають не вживати рибу з Десни

Рибоохоронці Держрибагентства спільно з Держпродспоживслужбою продовжують посилений контроль за реалізацією риби, що загинула внаслідок забруднення річок Сейм і Десна.

Про це повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства України.

За результатами проведених заходів на стихійних ринках і в місцях продажу водних біоресурсів у постраждалих регіонах фактів реалізації риби, непридатної до вживання, не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода в Десні не зазнала суттєвих змін

«Однак закликаємо громадян бути пильними та пам’ятати, що риба, яка продається на стихійних ринках без відповідних документів, невідомого походження та невстановленої якості може бути шкідливою та смертельно небезпечною!

Водночас наголошуємо, що рибу, яка загинула в акваторії річок Сейм і Десна, не можна збирати для подальшого споживання. Жоден спосіб приготування, зокрема сушіння, в’ялення, смаження чи варіння, не зробить її безпечною – таку рибу не можна вживати, адже вона може містити збудники інфекційних хвороб чи паразитів», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з метою недопущення спалахів харчових отруєнь серед населення місцева влада у Чернігівській, Сумській і Київській областях заборонила купання, вилов риби та використання води для господарських потреб на річках Сейм і Десна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button