Суспільство

Ринок праці Чернігівщини потребує «робочих рук»

Про це свідчить переважна кількість вакансій у базі обласної служби зайнятості. На початок травня їх налічувалось 543. Більшість — на підприємствах переробної промисловості (29,1%), сільського господарства (15,5%), у сфері охорони здоров’я (11,4%), торгівлі (9%).

У професійному розрізі найбільше вакансій було для кваліфікованих робітників з інструментом (швачка, електромонтер, електрогазозварник, слюсар), а також для робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (водій, токар, тракторист, машиніст екскаватора тощо).

У перспективі можемо прогнозувати зростання попиту на спеціалістів будівельної галузі, оскільки потрібно буде відбудовувати зруйновану інфраструктуру, житлові будинки, дороги, комунікації. Потрібними будуть маляри, слюсарі, електрики, зварювальники та столяри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна категорія українців зможе отримати 2200 гривень від ООН: названо умови

Служба зайнятості вже сьогодні працює над відновленням трудового потенціалу, подоланням дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили, пропонуючи програми професійного навчання. Так, безробітні можуть безкоштовно здобути популярну на ринку праці професію під гарантоване працевлаштування. Громадяни, не зареєстровані у службі зайнятості, які належать до певних категорій (45+, звільнені з військової служби, внутрішньо переміщені особи тощо), можуть підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці за допомогою ваучера на навчання. Детальніше про це за посиланням.

Так, у поточному році в нашій області вже 161 особа скористалася ваучером на навчання. Обрали такі затребувані на ринку праці професії, як електрогазозварник, електромонтер, тракторист, машиніст крана автомобільного, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, монтажник гіпсокартонних конструкцій, кухар.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button