Суспільство

Різдво для дітей обваленого гуртожитку (Фото)

Різдвяні подарунки отримали діти, сім’ї яких постраждали від обвалу стіни гуртожитку на вулиці Попудренка. Тридцять двоє дітей прийшли по свої подарунки до центру збору необхідних речей.

Нагадаємо, що постраждалих від обвалу на Попудренка переселили в тимчасове житло. А це чотири гуртожитки профтехосвіти. Волонтери продовжують збирати для них речі, однак переконують, що відколи людям дозволили забрати речі, вони вже потребують менше верхнього одягу та взуття.

«Їм нині необхідні побутові прилади, засоби гігієни і побутова хімія. Люди продовжують приносити харчі та гроші. За цей період ми назбирали 34 227 грн. Із них уже витратили 31 969,87 грн». Усі ці кошти було витрачено на облаштування житла», – розповідає волонтер Регіна Гусак.

За зібрані кошти від благодійників купили одну електричну плиту в будівельний ліцей, де нині проживають родини.

«Така плита, як їм була потрібна, коштує 5 482,92 грн. Туди ж ми закупили й будівельні матеріали для ремонту житлових кімнат на суму 6 177,36 грн. Ще треба було в ліцей побуту купити бойлер. Теж для того, аби зробити комфортним проживання. А в гуртожиток ЧНТУ на Ціолковського треба було придбати пральні машини. Закупили аж дві штуки», — зазначає Регіна Гусак.

Із зібраних волонтерами грошей залишилося ще 2 257,13 грн. До новорічних і Різдвяних свят малечі вручали солодощі.

Біля центру зі збору речей зустрічаємо немолоду жіночку, яка насилу несе повну сумку речей і консервації.

«А як же інакше. Люди залишилися без даху над головою. Що могла – зібрала і принесла. Хай користуються», – зітхає Ліна Коновал.

Ще статті по темі

Back to top button