Суспільство

Різдвяні та новорічні свята у Чернігові пройдуть без ялинки та казкового містечка на Красній площі

Традиційного святкування різдвяних та новорічних свят, зі встановленням ялинки, «казкового містечка», фуд-зони, великої сцени на Красній площі цьогоріч не буде. Натомість, у планах організація  невеличкої святкової локації для дітей біля Малої сцени на Центральній Алеї.

Про це повідомив  Владислав Атрошенко на пресконференції, яка відбулася 15 листопада.

Таке рішення має задовольнити чернігівців з різними поглядами на необхідність святкових заходів. 

— Ми дуже багато часу зважували. Ситуація така, що хотілося б для діток влаштувати свято ялинки, але є багато людей, які негативно ставляться до цього. Рахувати скільки позитивних, а скільки негативних відгуків та йти на конфлікт — не хочеться. У нас рішення буде зважене та влаштовуватиме одну сторону й іншу, —пояснив прийняте рішення Чернігівський міський голова. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині також не буде масових гулянь на Новий рік

Зокрема, в планах повісити ілюмінацію, оскільки вона закуплена ще в попередні роки і не потребує видатків. Вмикатимуть її у випадках, коли це дозволятиме ситуація в сфері енергетики. 

— Біля Малої міської сцени буде невеличка святкова локація, де встановлять новорічну ялинку довжиною 4-5 м. У комунальних закладах будуть проведені традиційні свята для дітей, які ми щороку робимо. В першу чергу, запрошуватимуться діти військовослужбовців, учасників АТО/ООС. До дітей загиблих воїнів, у кожну сім’ю, прийде Святий Миколай, який принесе достойні подаруночки. Якщо не вистачатиме наших працівників, тоді ми запросимо волонтерів.

Я думаю, таким чином ми отримаємо досвід Нового року під час війни. Але, сподіваюсь, що це буде єдиний такий Новий рік, — повідомив про плани Владислав Атрошенко, відповідаючи на питання журналістів щодо організації загальноміських святкових заходів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button