Суспільство

Родина чернігівців зібрала величезну колекцію книжок

Величезна колекція книжок, яка бере свій початок ще з далеких 1950-х років, – саме таку добірку назбирали батьки чернігівця Вадима Балінського.

Спершу кількість книжок сягала за 4000. Наразі кількість не така, адже значну частину власник колекції вже роздав.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відома письменниця Олена Печорна привідкрила завісу нової книги та планів на літо

Книги Вадим Балінський роздає охочим або ж у бібліотеки Коцюбинського, Короленка, в сільську бібліотеку в Городнянському районі тощо.

«Мої батьки все життя збирали книжки. Збирали за передплатою, збирали класиків, поезію тощо. А з огляду на те, що в ті часи дуже важко було знайти нормальні книжки, їм все ж вдалося створити таку величезну книжкову колекцію.

Я сам читаю книжки, проте багато з них не на мій смак, та й місця займають багато, тому вирішив віддати, як кажуть, у добрі руки.

Я читаю здебільшого в електронному вигляді, а ці книжки для мене як пам’ять. Батько дуже любив свої книжки. Вони всі в дуже гарному стані. Багато з них він постійно перечитував. Особливо любив Сенкевича, Чехова, Шолом-Алейхема, Вальтера Скотта.

Що стосується моїх улюблених книжок, то хочу акцентувати на тому, що написав, пише і буде писати Стівен Кінг. Усе це я читаю. Боготворю його. Далі серед улюблених – Віктор Пелевін, Володимир Сорокін. Із сучасної літератури подобається Люко Дашвар», – пояснює власник колекції.

За словами Вадима Балінського, він і зараз продовжує дарувати книжки. З того, що точно залишить у себе, це всього Стівена Кінга та Ернста Мулдашева.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button