Суспільство

Росія забезпечить «ЛНР» електрикою

Як передає Politeka, таку заяву «Интерфаксу» зробив повноважний представник президента РФ у контактній групі щодо України Борис Гризлов.

За його словами, постачання електрики здійснюватимуться «в рамках гуманітарної підтримки». Він також заявив, що рішення Києва припинити подачу електрики суперечить Мінським угодам.

Нагадаємо, від сьогодні, 25 квітня, на територію Луганської області, яка непідконтрольна Україні, припинили постачання електроенергії. Про це повідомляв НЕК «Укренерго». У компанії наголошували, що блекаут відбувається на вимогу ДП «Енергоринок» у рамках «Порядку здійснення заходів щодо часткового або цілковитого припинення різниці перетоків електричної енергії в точках її обліку».

Пізніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука повідомив, що також розглядається питання припинення електропостачання окупованій частині Донецької області. Він також додавав, що заборгованість Донецької області становить 5,8 млрд, а з них трохи менш як 500 млн – це заборгованість споживачів на неконтрольованій території.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button