Суспільство

У Чернігівській області зареєстровано новий окружний суд

У Єдиному державному реєстрі Менський окружний суд Чернігівської області зареєстровано як юридичну особу. Про це повідомляє прес-центр судової влади.

Менський окружний суд Чернігівської області зареєстровано на виконання Указу Президента України №  451/2017«Про реорганізацію місцевих загальних судів» від 29 грудня 2017 року.

Менський окружний суд Чернігівської області включатиме Менський, Коропський та Сосницький  районні суди  Чернігівської області із місцезнаходженням у місті Мена.

Менський районний суд Чернігівської області продовжує здійснювати судочинство до призначення у новостворений суд суддів та працівників апарату відповідно до закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд оцінив вкрадену банку кави в два з половиною місяці арешту

Відповідно до частини 6 статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці та утворенням нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території,  суд, що ліквідується, припиняє здійснювати правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи нового суду.

Ще статті по темі

Back to top button