Суспільство

Росіянин та українець везли з РФ шаблі, кинджал та ножі, на одному з яких було гравіювання «ФСБ РФ»

Двом спробам переміщення заборонених предметів через українсько-російський кордон в пункті пропуску «Сеньківка» запобігли минулої доби прикордонники Чернігівського загону.

Під час огляду автомобіля «SsangYong» російської реєстрації, яким із РФ до України прямував 55-річний росіянин, прикордонники разом із митниками в багажному відділенні серед речей іноземця виявили дві шаблі та кинджал, імовірно, східного походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чернігівському кордоні у автівці знайшли приховані цигарки (Фото)

А 47-річний українець, повертаючись із РФ додому на автомобілі «Мерседес» російської реєстрації, теж прихопив із собою заборонені речі. В його автівці спільна прикордонно-митна оглядова група знайшла два ножі з довжиною леза 15 см та 17 см. На одному з них було гравіювання із зображенням символіки ФСБ РФ.

До Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

шаблі

Виявлені ножі, кинджал та шаблі передано співробітникам Національної поліції для проведення експертизи, яка й визначить, чи належать вони до холодної зброї.

Начальник пресслужби

підполковник Галина ШЕХОВЦОВА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button