Суспільство

Росіянина позбавили права власності на землю на Чернігівщині

Органами прокуратури області наразі проводиться ґрунтовна та системна робота щодо захисту інтересів держави у сфері землекористування.

За результатами проведеної роботи прокуратурою встановлено, що житель брянської області рф набув у власність дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 6 га на території Семенівської ОТГ. Вказані землі відповідач передав в оренду місцевим агровиробникам.

Згідно з Конституцією України, земля є основним національним багатством та об’єктом права власності Українського народу. Відповідно до ст. 81 Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнено прокурора Чернігівської області

Зважаючи на факт знаходження у власності громадянина рф земель та невжиття ним заходів до їх відчуження, відповідно до вимог законодавства України, прокурор звернувся з позовом до суду про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації.

Надавши оцінку доводам прокурора та зібраним матеріалам у їх сукупності, рішенням Семенівського районного суду позов прокурора задоволено та припинено право власності відповідача на земельні ділянки шляхом їх примусового відчуження.

Зазначимо, що кілька позовів цієї категорії ще перебувають на розгляді в судах, проводиться подальша системна робота щодо документування аналогічних фактів на території області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button