Суспільство

Рота поліції «Чернігів» повернулася із зони проведення операції об’єднаних сил

Про затримання учасника незаконних російсько-терористичних формувань та інше розповіли  спецпризначенці поліції Придесення, які протягом двох місяців охороняли порядок та безпеку в Маріуполі та спільно з місцевими колегами виконували завдання з антитерору.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Зранку 30 березня автобус з бійцями роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів» прибув до рідного міста. В зоні відповідальності спецпризначенці охороняли публічний порядок та безпеку мешканців багатотисячного міста, виїжджали на виклики у складі груп швидкого реагування. Здійснювали фільтраційні заходи на блокпостах та охороняли стратегічні об’єкти, які підтримують життєзабезпечення Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські спецпризначенці вирушили на Донбас

На майданчику біля будівлі ГУНП в Чернігівській області спецпризначенців зустрічав заступник начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Дмитро Лось, родичі та колеги. Зустріч вийшла теплою та душевною.

Командир ротаційної групи старший лейтенант поліції Віктор Тріщук доповів заступнику начальника ГУНП Дмитру Лосю про виконання бійцями поставлених завдань та благополучне повернення додому. Керівник привітав бійців та подякував за сумлінне несення служби.

На підтвердження того, що бійці дійсно пильно стежать, аби російські бойовики не потрапили в мирну Україну, Віктор Тріщук розповів історію затримання московського найманця. Поліцейські роти «Чернігів» під час фільтраційних заходів ретельно перевіряли усіх чоловіків призовного віку, коли їм впав у око молодик, що їхав до Маріуполя з «того боку». Поведінка чоловіка здалася підозрілою, і чернігівці перевірили його за базами даних. Професійне чуття не підвело правоохоронців – той числився як активний учасник незаконних російсько-терористичних формувань. Затриманого поліцейські передали колегам для подальшого розслідування.

Після завершення всіх офіційних заходів бійці вирушили здавати зброю та амуніцію, на спецпризначенців чекає зустріч із сім’ями та відпустка.

Ще статті по темі

Back to top button