Суспільство

Розкажи новорічну історію: згадка про піч, сніговика-поштовика і лижі

Маємо першого учасника, а точніше – учасницю новорічного конкурсу від ЧЕline «Розкажи новорічну історію».

Анна Міщенко з Чернігова надіслала нам історію про щасливі дитячі роки і зимові розваги.

 

24882876_1632532693471835_1421081192_o

«Новий Рік для мене з самого дитинства був особливим святом. І навіть зараз, коли я вже доросла, маю чоловіка і сина, все одно з нетерпінням чекаю цього чарівного свята.

Хочу з вами поділитися своєю святковою історією.

Це було близько 20 років тому. Але я як зараз чудово пам’ятаю той сонячний грудневий ранок. Ми тоді жили в селі на півночі Чернігівщині. А там снігу випадає ого-го. Прокинулася я тоді рано під приємні звуки тріскоту палаючих дров у печі. З горшків у печі шипіло і на всю хату пахло борщем. Але більше пахло ялинкою. Точніше сосною. Ми завжди ставимо на Новий Рік сосну. Прикрасили сосну вчора і зараз вона особливо виблискувала біля вікна.

Мама дістала з печі гарячого молока і я підлікувала горло. А потім до мене зайшли подруги і ми пішли кататися на лижах і санчатах на сільську гірку. Назбиралося стільки дітлахів! Ми каталися майже до самого вечора, а коли прийшла додому, то на мене чекав подарунок. Хоч до Нового Року було ще кілька днів, але саме в той день до нас заїжджали родичі і залишили для нас з братом по пакунку цукерок. Звісно, це був звичайний пакунок із цукерками, але тоді це було щось особливе. Усе в поєднанні з класним ранком, святковою атмосферою, катанням з друзями на гірці. Солодощі і потім круті мультики про сніговика-поштовика та вовка, який вкрав зайчат…

Чомусь саме той день запам’ятався і зараз із приємністю я його згадую. То було справжнє непідробне дитяче щастя, яке дарував Новий Рік».

1

На фото – зимовий вечір біля гірки, де ми так весело проводили свій час. Фото зроблене кілька років тому. Гірка є і досі, але туди, на жаль, чомусь ніхто не ходить.

Анна Міщенко, Чернігів

Докладно про конкурс та його умови читайте ТУТ.

25086767_1012466572244180_822981293_o

СПОНСОР КОНКУРСУ: РЕСТОРАН «GEORGIA». (проспект Миру, 49 Телефон: (096) 409 1818).

Ще статті по темі

Back to top button