Суспільство

Розпіарена накопичувальна пенсійна система на Чернігівщині, як і в решті областей країни, не діє

Накопичувальну пенсійну систему в Україні планували ввести з 1 січня 2017 року. Про це заявляв міністр соцполітики Павло Розенко.

Оскільки новий рік уже настав, ЧЕline вирішив поцікавитися в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області, чи діє вже ця ініціатива.

В управлінні нам відповіли, що накопичувальна система на сьогодні ще не запроваджена.

І причини в Чернігові не знають, мовляв, тільки виконують вказівки, які надходять згори.

Наразі пенсії на Чернігівщині і в усіх областях нараховують на основі традиційної солідарної системи, коли з працюючих відраховують частину доходу, завдяки чому підтримують і забезпечують пенсіонерів. Ця система побудована таким чином, що кожне наступне покоління утримує кожне попереднє.

Натомість накопичувальна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування базується на засадах накопичення коштів застрахованих осіб у накопичувальному фонді або у відповідних недержавних пенсійних фондах – суб’єктах другого рівня системи пенсійного забезпечення та здійснення фінансування витрат на оплату договорів страхування довічних пенсій і одноразових виплат на умовах та в порядку, передбачених законом.

Ще статті по темі

Back to top button