Суспільство

Рятувальники Чернігівщини презентували один з нових видів змагань (Фото)

Сьогодні, 8 вересня, у Чернігові в міському парку культури та відпочинку рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області презентували один з нових видів змагань рятувальників «Firefighter Combat Challenge».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині рятувальники визволяли автівки з “пасток”

Історія створення змагань почалась в окрузі Монтгомері, штат Алабама, США у 1974 році. Основою став тест фізичних можливостей кандидатів на посаду пожежного, до якого входили найчастіше виконувані фізичні навантаження на пожежах, зокрема підйом по сходах, підняття на поверх рукавів, подавання води на гасіння пожежі, рятування потерпілого. Рятувальники виконували вправи у повному бойовому спорядженні та в аппарат. Вони є запатентованим та ліцензованим продуктом, що в свою чергу дає можливість проводити змагання на високому професійному рівні. Змагання набирають популярність і в Україні.

15 вересня у м. Київ на головній вулиці столиці — Хрещатику — в рамках святкування «Дня рятівника» відбудуться Міжнародні змагання з «Firefighter Combat Challenge», у яких братиме участь і наша команда з Чернігівщини.

Джерело: У ДСНС України у Чернігівській області

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button