Суспільство

Седнів. Вечір. Ніч. Дощ та кіно (Фото)

А чи замислювалися ви, шановні, коли-небудь, сидячи у глядацькій залі кінотеатру чи біля екрану телевізора, як взагалі створюється кінофільм.

Я, даруйте, також якось і не думав.

Але ось днями я відвідав знімальний майданчик у Седневі на території садиби «Зелений туризм». Боже ж мій – скільки там люду зайнято. І це не враховуючи артистів. А артисти, я вам скажу, – не тільки школярі місцевої школи, а й дорослі. Ну цілий тобі циганський табір оселився у Седневі.

Володимир Джура – актор, режисер. Як актор у кіно знімається уперше, так склалася доля. У фільмі «КОЛИ ПАДАЮТЬ ДЕРЕВА» він грає роль циганського барона на ім’я Буртя. Знімальна група вже працювала на Житомирщині, в Київській області.

Після Седнева група поїде до Львова, потім – в Польщу до Гданська. А чого до Гданська – таж це україно-польський проект.

Автор проекту, сценарію і режисер – Марися Микитюк. Безумніков Володимир – актор Криворізьського театру драми і музичної комедії. У картині він грає роль зловісного діда Єфима.

Марися сама родом із Києва. Батьки працюють інженерами. Ще зі школи їй хотілося писати. Писала п’єси, про театр, писала прозу. За порадою друзів, спробувала писати сценарій, і це їй дуже сподобалося. Пише для всіх, але найрідніше хочеться знімати самій.

У Седневі знімаються три сюжетні лінії – хлопчика й дівчинки та маленького карапуза на ім’я Соня. Це перший літній блок. У жовтні знімальна група знову повернеться до Седнева, і будуть знімати весілля.

Проект підтримується 10 млн. від Держкіно та польських партнерів. Також, чекаємо відповіді від французьких партнерів. Знімає картину професійний польський оператор Міхаль Енглерд.

Взагалі, окрім класних акторів, дуже класна молодіжна команда й чудова масовка. Планується закінчити проект до 2017 року. До лютого вже буде готово. Тому у Седневі відбудеться показ цієї картини, пообіцяла Марися.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button