Суспільство

Села під Черніговом готують до весняного водопілля

Майже кожного року мешканці сіл Старий Білоус та Новий Білоус потерпають від шкідливої дії вод під час весняної повені, пов’язаною з активною забудовою заплави річки дачними масивами, захаращенням деревами та замуленням річки.

Тому вчора, 13 лютого, спеціалісти Чернігівського МУВГ провели робочу зустріч по питанню підготовки до пропуску льодоходу, повені та дощових паводків у весняний період 2019 року та вирішенню проблем покращення гідрологічного та санітарного стану р. Білоус з головою Новобілоуської сільської ради Дмитром Федоровим та головою Старобілоуської сільської ради Миколою Нехаєм.

Про це повідомляють у Деснянському басейновому управлінні водних ресурсів.

Водогосподарники розуміють, що єдиний вихід з цієї ситуації – вчасна підготовка до пропуску льодоходу, повені та дощових паводків у весняний період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деснянське басейнове управління водних ресурсів стало переможцем всеукраїнського конкурсу

Спеціалісти Чернігівського МУВГ надали сільським головам рекомендації по підготовці до весняного водопілля з метою своєчасного реагування на розлив річки Білоус та можливого підтоплення дачного сектору.

Водогосподарські організації беруть на себе координацію дій місцевих органів самоврядування щодо запобігання надзвичайних ситуацій.

У ході зустрічі визначені основні шляхи співпраці між селищними радами та міжрайонними управліннями водного господарства, встановлені зв’язки по взаємодії та прийнятті рішень про невідкладні заходи, котрі можуть виникнути від шкідливої дії вод.

Ще статті по темі

Back to top button