Суспільство

Селище на Чернігівщині тероризувала зграя агресивних собак

У Добрянці місцевих жителів налякала зграя собак. Вона оселилась по вулиці Центральна та періодично виявляла агресію щодо людей. Жителі громади з цією проблемою звернулися до селищної ради, навіть листа написали і підписи зібрали. Бо небезпека загрожувала і дорослим, і дітям.

«Ця ситуація, ймовірно, пов’язана з весною. Бо собаки традиційно в цей час у стані збудження.

Аби вжити заходів, ми мали зрозуміти, які собаки там перебувають. Бо стільки безгосподарських собак, а їх тоді бігало 10 чи 15, у нас немає на території громади. Відповідно, ми розмістили оголошення з проханням до господарів, щоб вони подивилися, чи є серед тих собак їхні, та позабирали їх додому. Адже власники мають нести відповідальність за своїх собак.

А тоді вже буде видно, скільки собак залишилося нічийних, і можна вже зв’язуватися з якимись організаціями, які мають стерилізувати або чипувати цих собак.

На сьогодні великої кількості тих собак вже немає. Але все одно троє чи четверо собак бігають. Тож питання не таке гостре, як було раніше», – розповіла Світлана Бицько, голова Добрянської територіальної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині збирають речі, аби допомагати нужденним

Голова громади також зазначила, що нині дещо переключилися на іншу роботу. Бо навесні завжди багато турбот. Але питання з собаками все одно на контролі.

«Маємо телефон чернігівської організації, що займається відловом і стерилізацією тварин, а потім випускає назад, туди, де вони жили», – пояснила Світлана Бицько.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button