Суспільство

Селищну раду на Чернігівщині через суд змусили привести до ладу протирадіаційне укриття при дитсадку

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокуратури до Відділу освіти Ріпкинської селищної ради, визнано протиправною бездіяльність та зобов’язано вжити заходів до приведення протирадіаційного укриття у стан, придатний для використання в умовах воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше сотні пар валянків пошила сосничанка Тетяна Авраменко для ЗСУ

Прокурором під час вивчення питання дотримання вимог законодавства у сфері охорони дитинства встановлено, що на балансі відділу освіти перебуває захисна споруда площею понад 200 м кв місткістю 320 осіб, призначена безпосередньо для укриття вихованців навчального закладу. Однак, упродовж тривалого часу відділом не забезпечено облаштування укриття відповідно до вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

За втручання прокурора протирадіаційну захисну споруду буде приведено у належний стан та поновлено інтереси держави й учасників освітнього процесу.

Наразі на розгляді у суді перебуває ще два позови вказаної категорії, у яких балансоутримувачі захисних споруд, розташованих при навчальних закладах області, дотепер не забезпечили їх схоронність та приведення у стан готовності до використання за призначенням.

Робота на даному напрямі триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button