Суспільство

Селяни в Коропському районі організували толоки та прибрали рідне село (Фото)

У селі Вільне Коропського району провели три толоки і дружно упорядкували територію довкола місцевої водойми. Працювати виходили всі: і діти, і молодь, і чоловіки, і жінки. Наймолодшому учаснику «суботників» було 11, найстаршому – за 60.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську небайдужі містяни відновлюють забуту зону відпочинку

Розчищати ставок у центрі почали якраз у День міжнародної солідарності трудящих 1 травня. Як розповіла староста Лариса Москальова, працювали дружно та завзято навіть попри негоду й дощ.

На останню толоку зібралися 18 місцевих жителів. Як відомо, Вільне – село невелике, тож для його масштабів це багато учасників.

Для працьовитих рук робота знайдеться завжди. Місцевий житель Сергій Брушко повитягував своїм трактором верби з води. Чоловіки – Віктор Костирко, Валентин Какама і Віктор Коляда − пиляли бензопилами поросль. Особливо відзначився 11-класник Коропської школи Костянтин Лось, який також завзято і вміло працював бензопилою. Разом повирубували чагарники і впорядкували територію. Крім цього, жінки зібрали пластикові пляшки та інше сміття.

Якщо все вдасться, територія біля ставка може стати місцевою оазою для відпочинку. У старости є усна домовленість із інвестором, ТОВ «Черешеньки», про очищення копанки. А також у Вільному мріють на цьому місці поставити бесідки.

За інформацією сайту Коропської громади

Ще статті по темі

Back to top button