Суспільство

У Сновську небайдужі містяни відновлюють забуту зону відпочинку (Фото)

Тридцять років тому на берегах Герасимового озера, що на околиці Сновська, було одне з улюблених місць відпочинку місцевих мешканців. Тут купались, ловили рибу, взимку катались на санках і лижах, грали у хокей і просто милувались природою. Та з часом місце відпочинку перетворилося на занедбану і засмічену водойму, що поросла кущами та деревами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Трудовий десант»: небайдужі привели до ладу міст через Десну

Місцеві активісти вирішили дати місцю друге життя і взялися за діло.

Аби привести озеро до ладу, знадобилося декілька днів. Та у перший день ініціативу підтримали лише шість дорослих і троє дітей. Але і цих небайдужих рук вистачило, аби почати. У наступні декілька етапів охочих долучитися до гарної справи виявилося значно більше. Люди розчистили територію, повипилювали дерева й кущі, зібрали сміття з берегів та поверхні озера.

«Перший етап перевтілення нашої Герашки можна вважати завершеним. Багато нашого часу, сил та енергії забрав цей період, навіть мототехніка не витримувала – ломалися бензопили. Але рук не опускали, духом не падали, територію розчистили, прибрали (залишилось сміття лише на дні водойми)», — розповідає один із активістів Андрій Сильченко.

На черзі — другий етап реалізації задуму — очищення з поглибленням водойми та планування території.

Також активісти сподіваються на підтримку з боку місцевої влади та депутатів, аби розпочату добру справу для всіх довести до кінця.

Фото зі сторінки у Facebook «Відродження зони відпочинку

«Герасимове озеро», м. Сновськ»

Ще статті по темі

Back to top button