Суспільство

Семенівська ОТГ просить облраду передати ліси у власність громади

*Актуально

За ініціативою фракції «Наш край» Семенівська міська рада просить депутатів Чернігівської облради передати у власність громади ліси районного підприємства «Семенівкарайагроліс». Як повідомив секретар Семенівської міської ради Олексій Желтобрюх (обраний від «Нашого краю»), відповідне рішення схвалено під час чергової сесії міської ради.

Згідно з документом, міська рада Семенівки звернулася до обласної ради щодо безоплатної передачі та надання згоди на прийняття у власність територіальної громади лісів ДП «Семенівкарайагролісгосп». Орієнтовна площа лісів, які хоче отримати у своє розпорядження Семенівська ОТГ, – 19 тис. га. Крім того, Семенівська міськрада схвалила звернення до представників різних фракцій обласної ради, аби політичні сили підтримали розвиток громад Чернігівщини не тільки гаслами, а й реальними справами.

Як зазначив керівник виконкому обласної партійної організації «Наш край» Юрій Музика, в Чернігівській області політична партія «Наш край» послідовно відстоює питання передачі комунальних лісгоспів у власність об’єднаних територіальних громад.

Ще раніше – упродовж 2016-2017 років – були підготовлені звернення депутатів Батуринської і Носівської міських рад до Чернігівської обласної ради щодо передачі лісів ДП «Бахмачрайагролісництво» (землі на території міста Батурина, сіл Городище і Матіївка) та ДП «Носівкарайагролісгосп» (землі на території Носівської ОТГ) з КП «Чернігівсоблагроліс» обласної ради у власність територіальних громад. Керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник виносила відповідне рішення, але до цього часу його депутати не схвалили.

Цього року до Чернігівської обласної ради вже звернулися депутати Ічнянської, Менської рад ОТГ, Сосницької селищної ради ОТГ. Ініціаторами цих звернень уже традиційно виступають депутати від партії «Наш край».

У червні сесія облради створила спеціальну комісію, яка упродовж місяця має розробити механізми передачі лісів громадам. На переконання Ольги Чередник, у процесі передачі лісів ОТГ необхідно провести їх інвентаризацію. У «Нашому краї» сподіваються, що в такий спосіб будуть припинені спроби окремих політичних сил «приватизувати» ліси райагролісгоспів Чернігівщини.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button