Суспільство

Серед переможців конкурсу «Малі міста – великі враження» чотири проекти від громад Чернігівщини

Чотири проекти громад Чернігівської області перемогли в конкурсі культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження». Про це повідомила консультант із комунікацій проекту «ПУЛЬС» при Чернігівському регіональному відділі Асоціації міст України Альона Макаренко.

Так, перемогу в конкурсі здобули такі громади:

Кіптівська територіальна громада з проектом «Всеукраїнський фестиваль «Осінній Fest»;

Козелецька територіальна громада з «Проектом мистецьких заходів та інтервенцій «Час нових історій»;

Сосницька територіальна громада з проектом «Арт-резиденція Олександра Довженка»;

Плисківська територіальна громада з проектом «Плиски-ТУРФЕСТ».

АМУ як представник інтересів громад була серед ініціаторів конкурсу «Малі міста – великі враження» та ввійшла до його експертної ради. Перелік проектів-переможців затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина знову серед лідерів рейтингу щодо формування ОТГ

Після офіційного оголошення переможців розпочнеться реалізація проектів, що мають завершитися до 20 листопада 2019 року.

Нагадуємо, цьогорічній конкурс проходить під гаслом «Дивись, Україно!». Загалом на нього подали 181 заявку, сім із них були від Чернігівщини. Експертний відбір проходив за два етапи. Спершу відібрали цікаві проекти за змістовою частиною, а далі відбувалися захисти проектів у Міністерстві культури, де заявники демонстрували фінансову спроможність виконати проект.

Як відомо, щорічний конкурс «Малі міста – великі враження» – це можливість громади отримати кошти з державного бюджету на реалізацію власного культурно-мистецького проекту. Загальний бюджет конкурсу в 2019 році становить 50 млн грн, що дасть змогу реалізувати приблизно 100 культурно-мистецьких подій у невеликих містах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button