Суспільство

Серцевий порятунок: виконком затвердив півмільйона на програму профілактики і лікування

Розширили міську програму профілактики і лікування артеріальної гіпертензії та серцево-судинних захворювань.

Проект Програми профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, запобігання смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань на 2017-2019 рр. у місті Чернігові підтримали на засіданні виконавчого комітету міськради.

Упродовж 2014-2016 років у Чернігові вже діяла ця програма. У ході її реалізації було досягнуто позитивних зрушень, доповів на засідання виконкому очільник відомчого управління Владислав Кухар.

Зокрема, зросла кількість вперше виявлених хворих на гіпертонічну хворобу, зменшилась кількість хворих на інфаркт міокарда: 461 (2015 рік) проти 486 (2014 рік) та мозковий ішемічний інсульт: 868 (2015 рік) проти 891 (2014 рік). Порівняно з 2014 роком, у Чернігові знизився і показник смертності внаслідок хвороб органів кровообігу. Зважаючи на ефективну дію оздоровчої програми, міська влада наголошує на необхідності її продовження, а також розширення.

Міська програма профілактики та лікування артеріальної гіпертензії та серцево-судинних захворювань на 2017-2019 роки передбачає низку заходів, серед яких, зокрема, забезпечення закладів охорони здоров’я сучасними препаратами для боротьби з кардіогенним шоком, антикоагулянтами, тромболітичними препаратами для лікування гострого інфаркту міокарда. Для реалізації цієї програми на три наступні роки необхідно 558 510 гривень.

Ще статті по темі

Back to top button