Суспільство

Сезон смачнючої полуниці з грядки розпочнеться з середини травня: екоферма на Чернігівщині запрошує гостей (Фото)

Хоч нині і війна, а перебувати постійно в смутку неможливо і шкідливо. Людям потрібні внутрішні ресурси і сила, аби протистояти обставинам і працювати задля України. Тож короткі перепочинки дуже потрібні. І для цього не треба кудись далеко їхати. Отримати заряд бадьорості та вітамінів можна й удома.

На Чернігівщині є чудова локація, що традиційно запрошує гостей на смачне й оригінальне дозвілля – це ферма «Копиця сіна», що на Козелеччині.

Її співвласниця Марія Копиця розповіла, що цьогорічний сезон буде схожий на попередні, але водночас додасться багато нових атракцій для туристів.

«Це чайні церемонії, два пункти харчування, альтанки, мангали, можливість покупатися в озері поруч, можливість замовити аніматорів, банкети, дні народження. Організацію всіх цих заходів можемо взяти на себе.

Також окремо буде фастфуд-зона, де ми зможемо швидко обслужити велику кількість людей, наприклад, екскурсантів, які приїжджають. Ми налаштовані на роботу і йдемо в ногу з часом», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Марія Копиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стартував сезон комарів і мошок: як відлякати кровососів

Цьогорічний сезон на фермі вже стартував 13 квітня. Тож люди мають змогу приїхати та чудово провести час на природі та посмажити м’ясо на мангалі або замовити банкети.

А от сезон полуниці, на думку Марії Капиці, має розпочатися в середині травня. Це буде найраніше полуниця.

«Ми вибрали для вирощування найвдаліші сорти, я вважаю. Вони – сезонні. На мою думку, полуниці мають бути тільки сезонні. Бо несезонні ягоди – не зовсім те, що можна назвати справжніми полуницями. Вони з доволі твердою структурою, несоковиті, несолодкі і з дуже посереднім смаком.

Тільки сезонні полуниці можуть дати дійсно розкішний смак і аромат. Тільки від таких полуниць можна отримати повну насолоду ягодою. Тож у нас сорти сезонні – дуже соковиті, ароматні, солодкі. Всі, хто коли-небудь куштував наші полуниці, ніколи їх не забудуть. Є клієнти, які з першого року з нами, вони щороку приїжджають. Якщо не приїжджають, то замовляють. Бо дійсно сорти дуже вдалі», – розповіла пані Марія.

Практикують на фермі таку атракцію, як збирання полуниці з грядки. Це роблять родинами, з дітками, дружніми кампаніями. Навіть на корпоративи люди приїжджають. У такий спосіб колективи стають більш згуртованими. Полуниці зближують людей. А після закінчення полуничного сезону настане сезон лохини.

«Майстер-класи з сироваріння, сирні дегустації в нас відбуваються, ми достатньо широко розширили меню харчування. За рік у нас з’явилося дуже велика карта сирів – це витримані сири, м’які, салатні й інші», – зауважила співвласниця екоферми.

На екофермі є мінізоопарк. Тваринок можна споглядати.

«Нам уже давно почали дарувати тварин, і в нас їх уже достатньо багато, бо вони розмножуються. Із тваринами краще не гратися. Щоправда, можна погодувати єнота, оленя, коня, поні», – сказала Марія Копиця.

На Великдень жодних атракцій на фермі не планують, бо всім треба трішки відпочити. А взагалі «Копиця сіна» відкрита до прийому гостей.

«Цьогоріч хочемо співпрацювати з туристичними агенціями, які возять людей на тури вихідного дня. То якщо хтось із туристичних агенцій має таке бажання, нехай звертаються, ми радо з усіма будемо співпрацювати. Бо в умовах війни, яка триває, є дуже багато жінок із дітьми, які просто не можуть самі приїхати, бо чоловіки воюють. Тож ми хочемо їм надати можливість відпочити. Родини військових насправді стомилися і дуже сильно переживають за своїх чоловіків і батьків, які на війні», – пояснила Марія Копиця.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Марія Копиця

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button