КультураСуспільство

Сезон весна-літо: модницям доведеться попітніти

В очікуванні весни настав час оновити свій гардероб чи хоча б підготуватися до теплого сезону. DW знайомить з ідеями німецьких дизайнерів.

Тим, хто в теплу пору року нового весняно-літнього сезону прагне ступати в ногу з модою, доведеться попітніти: кутюр’є пропонують вдягатись у спортивно-елегантні шкіряні вбрання. Щоправда, перевага надається не грубій шкірі чи замші, а тонкій, ніжній лайці. Тільки ця ніжність не означає стримані тони! Найактуальніший колір сезону — насичений, яскравий хакі, котрий особливо личить рудоволосим дівчатам, а також брюнеткам і шатенкам. Більшість моделей доповнені цікавими деталями. Наприклад, глибоке декольте лайкових суконь, розроблене німецьким брендом Dorothee Schumacher, прикрашає торочка, яка надає образу особливої кокетливості та жіночності.

Коротка спіднички в зборки або вільного крою шорти та майка з тонкої шовковистої тканини, легкі матер’яні капці на шнурівці, — якщо дівчина, яка дефілює вулицями в такому вбранні, візьме в руки ще й ракетку, її легко можна буде прийняти за тенісистку.

Модницям, які надають перевагу спортивному стилю в одязі, сьогодні пропонується вбратись саме в такі — «тенісні» — костюми. Молодий берлінський модельєр Х’єн Лі у своїй останній колекції представив саме такі мотиви. На їхнє створення його надихнув дизайн тенісної форми 1960-х років. Кольорова гама розроблених ним моделей — світла. Перевага надається білим, блакитним та ніжно-зеленим тонам.

Одна з моделей Лєни Хошек

Одна з моделей Лєни Хошек

Глибоко помиляється та модниця, яка вважає, що у світі ювелірного мистецтва її вже нічим не вразити. Прикраси, винайдені креативщиками берлінського модного лейблу La La Berlin, вже привернули до себе увагу модної аудиторії. Витончені позолочені браслети, елегантно застібнуті дещо вище коліна, стануть прекрасним спокусливим доповненням до будь-якого літнього убрання.

А ще цього року тріумфально повертається сільська мода. Так-так, романтичний кантрі — хіт сезону. Культовий австрійський дизайнер Лєна Хошек до нового весняно-літнього сезону підготувала лінію одягу для «панянок-селянок» — розписані блузи з приспущеними плечима, пишні багатошарові міні-спідниці та зворушливі легкі спідниці. Альтернатива головному убору — віночок з яскравих штучних квітів.

Без фетишу — аж ніяк

Солом’яні та лляні капелюшки добре вбирають вологу, швидко сохнуть, чудово пропускають повітря та захищають від сонця. Для весни та літа це незамінний головний убір. Однак влітку цього року модельєри відправляють жінок в таких капелюхах не лише на пляж чи прогулянку, але й на коктейльні вечірки, в ресторани та нічні клуби. Кутюр’є вважають, що саме головний убір виявиться найвдалішим аксесуаром для легкого вечірнього вбрання, і дівчина в ньому виглядатиме особливо привабливо та спокусливо.

Спокусливий капелюшок - у ньому можна й на вечірку

Спокусливий капелюшок — у ньому можна й на вечірку

Мода на рюкзаки не проходить в цьому році. Головним фетишем нинішнього сезону є мініатюрні рюкзаки, які підкреслюють жіночність та витонченість.

Найактуальніший матеріал, який використовується для їхнього виготовлення, — високоякісна шкіра ніжно-рожевого та кремових тонів. Подібні образи можна зустріти в колекції австрійської дизайнерки Марини Херманзедер, яка живе і працює в Берліні. Ще один хіт нинішнього сезону — пошиті з тонкого трикотажу сукні-водолазки. Такі моделі демонструють в своїй колекції відомі німецькі марки. Однак спеціалісти попереджають: сукні-светри — річ небезпечна у тому сенсі, що може підкреслити не лише переваги, але й недоліки фігури. Тож жінці, яка не бажає ризикувати, краще носити їх в ансамблі з піджаком, тунікою чи блузою.

Джерело: DW

Ще статті по темі

Back to top button