Суспільство

Шахрайські трюки: на Прилуччині бабуся віддала вісім тисяч «поштарці»

Попри численні застереження правоохоронців, жителі Прилуччини (особливо люди похилого віку) продовжують потрапляти в тенета шахраїв.

Так, до Прилуцького відділу поліції звернувся юнак і повідомив, що до його бабусі в квартиру постукала невідома жінка та назвалася працівником пошти. Лиходійка обіграла старий як світ трюк – обмін грошей. Вона попросила переписати номери всіх купюр, які були в старенької, після цього покласти їх у конверт.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині працівницю «Укрпошти» підозрюють у шахрайстві

Слухняна бабуся принесла гроші та взялася їх перераховувати. Зловмисниця тим часом взяла мобільний телефон старенької, замінила номер телефону доньки на номер помічниці, яка зателефонувала пенсіонерці й переконала ту, що в країні дійсно міняють гроші.

Після розмови зі самозванкою старенька передала більше 8 тисяч гривень і 450 доларів США шахрайці. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – максимальне покарання, за яке передбачене до трьох років обмеження волі.

Триває досудове розслідування. Правоохоронці наголошують – не впускайте в домівки незнайомців, які називаються комунальниками чи представниками соціальних служб. Будьте пильні, в разі найменших сумнівів звертайтеся до поліції.

Ще статті по темі

Back to top button