Суспільство

Ще один будинок ОСББ ремонтуватиметься за кошти міського бюджету Чернігова

7 листопада виконавчий комітет Чернігівської міської ради вніс зміни та доповнення до переліку об’єктів капітального ремонту житлового фонду об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, що співфінансуються за рахунок коштів міського бюджету міста Чернігова. Мова йде про міську Програму сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2020 роки.

До міської ради надійшов лист від голови правління ОСББ «ФАВОРИТ-ПОПУДРЕНКА 12Б» (№ 62 від 12 серпня 2019 року). У ньому висловлюється прохання щодо проведення капітального ремонту комунікацій (заміни мереж водопостачання, теплоізоляції, каналізації) по вул. Попудренка, буд. 12 (б) за рахунок співфінансування з міського бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконком погодив перші 9 ОСББ, які одержать цього року співфінансування

Прийнятим рішенням виконкому цей будинок вноситься до загального переліку таких будинків. А оскільки термін експлуатації цього будинку 56 років, то на зазначені цілі з міського бюджету виділяється 85% вартості ремонту — 377,7 тис. грн, а ОСББ за рахунок власних або залучених коштів сплатить лише 15% — 66,6 тис. грн.

Загалом кошторисна вартість капітальних ремонтів 11 будинків ОСББ, що цього року співфінансуються з міського бюджету —  4,9 млн грн. З них бюджет міста вкладає 3,7 млн грн, власники квартир – 0,7 млн грн і не в рамках програми за рахунок власних та залучених коштів ОСББ додається 0,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівників ОСББ штрафуватимуть

За інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради, у 2018 році за цією міською Програмою профінансовано капітальний ремонт 8-ми будинків ОСББ на загальну суму 2,3 млн грн (кошти з міського бюджету — 1,2 млн грн, кошти ОСББ — 1,1 млн грн).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button