ВійнаСуспільство

Ще одного втікача з Добрянки заочно засудили за розповсюдження матеріалів проти української влади

До трьох років позбавлення волі заочно засудили колишнього жителя с. Добрянка, що неподалік українсько-білоруського кордону. Миколу Паршукова визнали винним «у розповсюдженні матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу, і його дії органом досудового розслідування правильно кваліфіковані за ч. 2 ст. 109 КК України».

Із власних джерел ЧЕЛАЙН стало відомо, що Микола Паршуков на своїх сторінках у соціальних мережах неодноразово публікував дописи, спрямовані проти української влади, та закликав українців повстати проти неї.

Із вироку до кримінальної справи стає відомо, що найбільш провокаційні заклики на сторінках Миколи Паршукова стосувалися президента, а також вакцинації. Ці дописи здебільшого публікувались у 2021 році, коли чоловік перебував у с. Добрянка.

Наразі чоловік, скоріше за все, перебуває в білорусі. Про це в коментарі ЧЕЛАЙН розповіла голова Добрянської селищної ради Світлана Бицько.

«Він народився в нашому селі, тут жив із родиною, працював. Проте до повномасштабного вторгнення він разом із сім’єю виїхав до білорусі і під час окупації вони там уже знаходилися. Знаю, що в нього були в Мережі провокаційні публікації проти влади. Чимось іншим він серед жителів села не вирізнявся. Його переконання – на його совісті», – зазначаєСвітланаБицько.

Це вже не перший житель с. Добрянка, який втік до білорусі та був заочно засуджений в Україні за державну зраду. Раніше ми вже писали про Сергія Маслюкова.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button