Суспільство

Що чекає на готель «Градецький» у Чернігові

Наприкінці 2017-го року закрив свої двері готель «Градецький». Довгий час доля будівлі була нез’ясованою. Але тепер стало більше конкретики. За словами засновника і власника акціонерного товариства «Готель «Градецький» (підприємство має право постійного користування земельною ділянкою) Юрія Тарасовця, вже остаточно відомо, що, готель роботу не відновить.

– На жаль, ми не змогли домовитися з операторами готельного бізнесу для відкриття тут готелю якоїсь мережі. Тому нині вирішуємо: або реконструювати будівлю під смарт-квартири або зовсім демонтувати, – розповів підприємець.

Крапку поки що не поставлено – остаточне рішення буде ухвалено після ряду консультацій та перемовин. Але в будь-якому разі нове житло тут також з’явиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На готель «Україна» у Чернігові чекає масштабна реконструкція (Фото)

На цій земельній ділянці може бути три нові сучасні 18-поверхові «свічки».

Процес будівництва і можливої реконструкції – справа неблизька. Для початку потрібно на сесіях міської ради отримати дозвіл на зміну цільового призначення земельної ділянки і затвердження нового цільового призначення. Справа в тому, що зараз ця територія передбачена не для житла, а для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування.

У разі збереження будівлі готелю на 1-му та 2-му поверхах «Градецького» можливе відкриття торгівельного центру. А під всією ділянкою майбутньої забудови заплановано зробити дворівневий підземний паркінг.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

По матеріалам сайту 0462

Ще статті по темі

Back to top button