Суспільство

Що краще для волосся: тонік чи фарба?

Фарбування волосся — один з найпопулярніших способів урізноманітнити свій образ. І якщо раніше жінки фарбувалися в натуральні відтінки, то останнім часом особливо модними вважаються яскраві кольори, а також фарбування під сивину. У цій статті розповімо, як змінити свій колір і не нашкодити волоссю.

Тонік — новий колір без шкоди для волосся

Тонік для волосся насправді є тонуючим бальзамом, за допомогою якого можна змінити відтінок. Такі засоби не містять аміаку і інших шкідливих для волосся компонентів, тому пігмент не впливає на структуру волосся, а тільки тимчасово осідає в волосяних лусочках. Найкраще ефект від тоніка буде помітний на світлому і освітленому волоссі. Залежно від складу, новий колір може протриматися на локонах від тижня до двох, після чого безслідно змивається.

Часто тонуючі шампуні використовують для екстреного підфарбовування коренів або маскування сивини, так як цей засіб легко використовувати в домашніх умовах. Однак, віддаючи перевагу тоніку, не можна забувати про те, що ефект від фарбування буде недовгим, а колір, при нанесенні на НЕ білу базу, може бути мало помітним.

Фарба: переваги і недоліки

Професійна фарба для волосся може зберігати потрібний відтінок на волоссі більше місяця і саме через стійкість їх вибирають мільйони жінок. На відміну від тонуючого бальзаму, пігменти фарби витісняють рідний пігмент волосся, змінюючи його колір на тривалий час. При цьому змити фарбу неможливо, хіба що тільки освітлити волосся, позбавивши локони всіх пігментів.

Процес фарбування вимагає більше навичок і знань, тому рекомендується проводити процедуру виключно під наглядом професіонала. Якщо потрібно кардинально міняти колір, перед фарбуванням доведеться освітлити волосся, щоб новий колір не змішався зі старим і не ліг плямами. Деякі фарби необхідно змішувати з окислювачем, інші ж можна наносити відразу з тюбика. Важливо максимально рівномірно розподіляти фарбу по всій довжині волосся і витримувати її рівно стільки часу, скільки вказано в інструкції. В іншому випадку, замість сяючого кольору ви ризикуєте отримати пошкоджене волосся. Проте, ефект після професійного фарбування якісними пігментами вартий всіх ризиків, адже за підсумком ви отримуєте повністю замасковану сивину, рівний тон, здоровий блиск і бажаний відтінок на тривалий час.

Догляд за фарбованим волоссям

Щоб фарбоване волосся завжди виглядали чудово, його потрібно регулярно живити і зволожувати. Для догляду за локонами, пошкодженими після фарбування, відмінно підходить натуральна косметика з поживними маслами і корисними екстрактами. Від сухості допоможе позбутися зволожуючий шампунь в дуеті з маскою на основі масла ши або каріте, здоровий блиск забезпечить кондиціонер або масло-спрей для фарбованого волосся, а стійкості кольору можна домогтися, використовуючи спеціальний бальзам із захистом від швидкого вимивання пігменту. Щоб відтінок зберігся якомога довше, рекомендується мінімізувати використання стайлерів і плойок — високі температури можуть впливати на тон, роблячи колір менш яскравим, а волосся менш блискучими.

Після використання тонуючого шампуню від зайвого миття і масок краще утриматися, так як кожна маніпуляція буде позбавляти волосся частини пігменту. Для догляду краще використовувати сухі засоби, а також косметику, яка не потребує змивання.

Так що ж вибрати?

Вибір між фарбою і тоніком варто робити, виходячи з поставлених завдань. Тонік відмінно підходить для короткострокових фарбувань і експериментів, він дозволяє самостійно маскувати сивину і відросле коріння в домашніх умовах, а будь-який невдалий результат можна вимити з волосся за тиждень. Фарба ж необхідна, якщо ви вирішили надовго змінити свій імідж і мрієте про стійкий блискучий колір на кілька місяців.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button