Суспільство

Покусав собака – плати 18 тисяч, випив у парку пивка – давай 2 тисячі: Україну чекає нова система штрафів

За пиятику в парку – 2 тисячі гривень, за бійку – щонайменше 18, а за кримінальні злочини – одразу до в’язниці.

Таку жорстку систему штрафів і покарань можуть запровадити в нашій державі вже восени, якщо після канікул народні депутати підтримають відповідний законопроект.

Якщо це відбудеться, то, наприклад, за суттєве пошкодження чужої автівки винного одразу притягнуть до кримінальної відповідальності та відправлять за ґрати, бо умовного терміну відбування покарання в державі більше не буде.

Варто серйозно замислитися і власникам собак. Якщо пес вкусить перехожого, то господарю чотирилапого доведеться сплатити від 3-х до 18 тисяч гривень штрафу або, якщо в постраждалого серйозні травми, то загриміти до в’язниці на строк до двох років.

П’яний дебош коштуватиме від 1 200 до 1 800 гривень, або від двох до трьох місяців громадських робіт, розбій на вулиці – до 18 000 тисяч гривен, або позбавлення волі на строк до 4 років.

Звісно, передбачені суттєві штрафи й покарання і за інші діяння, за які нині немає жодної відповідальності. Та засмучуватися з цього приводу поки що не варто. Як воно буде – поживемо, побачимо. Принаймні, чекати залишилося недовго.

Ще статті по темі

Back to top button