Суспільство

Що варто знати про базову версію iPhone 15 перед купівлею

12 вересня відбувся реліз нового покоління культових смартфонів Apple, а придбати iPhone 15 поціновувачі бренду зможуть з дня на день. Базова конфігурація отримала покращений екран, просунутий блок камер і минулорічний «флагманський» чип Bionic A16. Інформаційна область еліптичної форми Dynamic Island тепер наявна в усіх моделях 15-ої лінійки. При цьому, попри очікування, стартова ціна смартфона залишилась на минулорічному рівні.

Особливості дизайну

Товщина корпусу ідентична 14-й версії. Заокруглені края справляють елегантне враження, а також спрощують користування гаджетом однією рукою. Рамки навколо екрану iPhone 15 нагадують стилістику MacBook Pro. Єдиним недоліком для багатьох шанувальників бренду є відсутність сенсору відбитків Touch ID.

Характеристики дисплея

Новинка від американського техногіганта отримала 6,1-дюймовий Liquid Retina XDR дисплей з частотою оновлення 60 Гц. Показник пікової яскравості екрану — 1600 ніт у діапазоні HDR. Підтримує охоплення гами кольорів за стандартом P3.

Апаратна складова

iPhone 15 працює на базі 4-нм чипсета A16 Bionic, який став минулорічним проривом у сфері енергоефективності й потужності. Об’єм оперативної пам’яті — 6 ГБ, формат ОЗП — LPDDR5. Ємність постійного сховища даних варіюється від 128 ГБ до 1 ТБ. У всіх моделях лінійки використовується швидкісний і надійний мережевий адаптер Qualcomm X70 із розширеною зоною покриття.

Камери

До блоку камер входить основний подвійний датчик на 48 та 12 МП із вдосконаленим сенсором глибини LiDAR. У фронтальній камері на 12 МП використовується інтегрований датчик зображення розробки Sony, який дозволяє захоплювати вдвічі більше світла. Це забезпечує істотне покращення якості знімків за умови слабкого освітлення. Фото, зробленi за допомогою портретного режиму, вiдрiзняються насиченістю та глибиною.

Автономність і заряджання

У новому базовому Айфоні 15 встановлена батарея ємністю 3200 мА·г, що забезпечує до 16 годин роботи у режимі інтенсивних навантажень (наприклад, перегляд потокового відео). Для заряджання пристрою можна використовувати фірмовий бездротовий модуль MagSafe, а також підключати зовнішній адаптер живлення за допомогою кабеля USB-C.

Зв’язок та софт

iPhone 15 підтримує протокол дротової передачі даних USB 2.0 з максимальною швидкістю 480 Мбіт/сек. Для високошвидкісного бездротового обміну інформацією реалізована підтримка протоколу Wi-Fi 6E. Операційна система iOS 17, на якій працює гаджет, має зручний інтерфейс і забезпечує надійний захист від шкідливого ПЗ і повноцінну інтеграцію з іншими пристроями екосистеми Apple. В овальному блоці Dynamic Island відображаються рівень заряду акумулятора, об’єм переданих мережею даних, а також кількість пройдених кроків.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button