Суспільство

Щонайменше 123 військових та 100 цивільних загинули на Чернігівщині з початку вторгнення РФ

Станом на 15 березня на території Чернігівщини загинули щонайменше 228 людей, серед них шестеро дітей. Про це Суспільному розповів керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій Василина.

За його словами, кількість жертв не можна вважати остаточною. Наразі прокуратура точно може говорити про тих загиблих, яких доправили до чернігівського моргу. Станом на 15 березня це 123 військовослужбовці ЗСУ, 5 поліцейських та 100 цивільних.

«Із найбільш кричущого – факт, коли 1 березня між селами Калинівка та Софіївка Ніжинського району було здійснено наїзд військовою технікою РФ на цивільний автомобіль «Audi А6», в результаті якого загинули троє дорослих та малолітня дитина отримала ушкодження», – говорить Сергій Василина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі біля Чернігова російські окупанти розстріляли трьох підлітків

Серед загиблих 6 дітей, 13 неповнолітніх отримали травми, один вважається зниклим безвісти, повідомив Василина.

«На жаль, ця цифра не остаточна, маємо інформацію з місцевих органів влади про загибель людей в місцях, куди не можуть потрапити правоохоронні органи з метою фіксування загибелі».

Яка кількість таких повідомлень надійшла до правоохоронців Сергій Василина сказати не може. Говорить, цифра постійно змінюється. За фактом таких звернень або повідомлень у ЗМІ прокуратура відкриває кримінальні провадження, щоб потім зібрати докази та довести факти вчинення злочинів російськими військами проти українців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Суспільне

Ще статті по темі

Back to top button