Суспільство

Шкільна обнова до свята: область отримає 27 автобусів

До 25 річниці незалежності України школи Чернігівщини отримають 27 автобусів виробництва Чернігівського автозаводу (ЧАЗ) корпорації «Еталон».

Про це розповів начальник відділу маркетингу, державних закупівель та комплектації Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Чернігівської обласної ради Сергій Назаренко.

«Ми отримали державну субвенцію на придбання шкільного автотранспорту на умовах співфінансування з місцевих бюджетів — 50 на 50%. За ці кошти купуємо 27 автобусів виробництва Чернігівського автозаводу. Поставки почнуться вже цього тижня і до Дня Незалежності всі, хто оплатив свою частку, автобуси отримають», — розповів він.

За словами Назаренка, загалом тендер проводився на 34 автобуси на загальну суму 47,5 млн. грн. Однак на таку кількість машин субвенції освітянам не вистачило.

Як вдалося дізнатися на Чернігівському автозаводі, зараз це підприємство не працює. Однак вироблену раніше продукцію продає.

За інформацією сайту «Наші гроші», за умовами договору з Центром матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Чернігівської облради, ЧАЗ має поставити йому автобуси, виготовлені не раніше 2013 року вартістю по 1,4 млн. грн. за одиницю. Вони матимуть дизельні двигуни екологічного класу не нижче Євро-3, пневматичні гальма, передню і задню залежні ресорні підвіски і розраховані на 27 посадкових місць. Зазначеним вимогам відповідають моделі А08111ш і А08110ш.

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button