Суспільство

Юна волонтерка з Ніжина зібрала для ЗСУ понад 200 тисяч гривень

Наші українські діти продовжують дивувати не тільки своїх батьків, а й увесь світ. У Ніжині теж багато діток-волонтерів, серед них є скромна і тиха дівчинка Катюша, яка вже понад рік збирає кошти для ЗСУ.

Волонтерством Катя вирішила займатися сама, це було влітку минулого року, і по сьогодні дівчинка продовжує і в спеку, і в зливу, і в мороз збирати кошти для наших Захисників.

Усе розпочалось із коробочки з одним браслетиком і трьома колечками, які Катя взяла та сказала мамі Світлані, що йде збирати кошти для воїнів. Через кілька годин юний волонтер принесла 1 120 грн і кавун, який їй подарував дядько. Дівчинка щиро раділа успіху й, заручившись підтримкою мами, серйозно взялася до справи волонтерства. Катя виготовляє різні прикраси, брелочки, кулончики, мама докуповує прапорці та інші патріотичні товари й так разом біля центрального входу на ніжинський базар збирають кошти для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські прикордонники отримали сучасні аптечки

Щотижня всю зібрану суму Катя передає матушці Дарії в храм святої Покрови.

Юна волонтерка вже має безліч грамот і подарунків від воїнів із передової. Воїни спеціально приїжджали до Ніжина, щоб на власні очі побачити Катю, подякувати та нагородити. Але найкраща нагорода – то вдячні, живі воїни, яким змогла допомогти юна ніжинка.

Також Катя назбирала вже цілу колекцію шевронів, які їй дарують воїни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Ніжинська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button