Суспільство

Шкільні канікули: рятувальники просять батьків подбати про безпеку своїх дітей

З наступного тижня у школярів розпочинаються осінні канікули і здебільшого вони перебуватимуть вдома самі.

Напередодні фахівці ДСНС, відвідуючи заклади освіти, в рамках акцій «Запобігти! Врятувати! Допомогти!», «Правила безпеки вивчай, весело відпочивай!», “Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності” ще раз нагадали дітям як потрібно себе поводити під час виникнення надзвичайної події.

Про це ЧEline повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Під час спілкування із школярами рятувальники розповіли їм, яких правил безпеки варто дотримуватися аби не виникло пожежі, що потрібно робити, якщо загорання все ж сталося та як користуватися первинними засобами пожежогасіння, зокрема вогнегасником.

Також вогнеборці нагадали дітям правила поведінки під час знаходження на вулиці підозрілого предмету та наголосили, що ні в якому разі не можна торкатися залишених сумок, пакетів, предметів побуту.

Шановні батьки! Рятувальники ДСНС України вкотре звертаються до вас з проханням дбати про безпеку своїх дітей.

Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Виховуйте у них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, тощо. Знайдіть декілька хвилин на розмову з дітьми проелементарні правила безпеки під час перебування вдома.

Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”.

Пам`ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Ще статті по темі

Back to top button