Суспільство

У Чернігівському онкологічному диспансері відкрили модернізований операційний блок

У Чернігівському обласному онкологічному диспансері відкрито модернізований операційний блок, який вдалося устаткувати високопрофесійною апаратурою та зручним медичним інвентарем, що відповідає всім вимогам і стандартам сучасної медицини.

Нове обладнання фірми RichardWolf має FullHD-монітор, лапароскопічну камеру, що дає можливість візуалізувати судини в глибині тканин для уникнення кровотечі, функцію висвітлення заднього фону, щоб краще деталізувати операційне поле, допоміжні функції для ідентифікації малопомітних пухлин, потужний електрокоагулятор, джерело світла останнього покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У регіони їдуть препарати для лікування онкологічних захворювань

Запровадження методів хірургії «швидкого одужання» та багаторічний досвід оперуючих хірургів, індивідуалізована анестезія, а також мінімальні операційні розрізи дають змогу пацієнтам відновлюватися в рази швидше, аніж у випадках звичайних відкритих операцій.

У результаті суттєво зменшується реабілітаційний період і необхідність перебування в реанімаційному відділенні.

Також, нагадаємо, що для започаткованого цьогоріч новаторського проекту «Школа хірургії: лапароскопія», який проходить кожного кварталу на базі Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, новий операційний блок дасть можливість вдосконалювати свій хірургічний рівень усім зацікавленим молодим спеціалістам у ще більш зручних та якісних умовах.

Ще статті по темі

Back to top button