Суспільство

Школяр із Прилук допоміг поліції (Фото)

Учень прилуцької школи став свідком злочину, викликав поліцію, а до прибуття слідчо-оперативної групи роздивився, куди пішов зловмисник. Ця інформація допомогла правоохоронцям оперативно затримати розбійника.

Начальник сектору реагування патрульної поліції Прилуцького відділу поліції ГУНП у Чернігівській області Олег Малиш завітав до Прилуцької загальноосвітньої школи № 7, щоб вручити почесну грамоту десятикласнику Дмитру Отрошу. Таку честь підліток заслужив за проявлену сміливість і громадянську позицію, яка допомогла поліції розкрити злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Чернігова шукає молодь

Офіцер розповів однокласникам сміливця, що наприкінці лютого Дмитро, прогулюючись містом, почув крики про допомогу. На центральній вулиці міста він побачив чоловіка, який, погрожуючи ножем, відібрав у містянина мобільний телефон і 200 гривень. Школяр викликав поліцію, а сам пішов слідом за злочинцем. Коли ж прибула слідчо-оперативна група, він зорієнтував наряд на оперативне затримання розбійника.

Лиходієм виявився 38-річний прилучанин, під час поверхневого огляду поліцейські виявили та вилучили у нього мобільний телефон і гроші потерпілого. Зловмисник раніше вже мав проблеми із законом та був засуджений за незаконні операції з наркотиками. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 10 років.

Начальник сектору реагування патрульної поліції Олег Малиш ще раз подякував десятикласнику за небайдужість і відзначив, що будь-яке затримання злочинця — це завжди ризик, тому правоохоронці вельми вдячні Дмитрові Отрошу за справжній чоловічий вчинок та сподіваються, що в майбутньому він стане їхнім колегою.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button