Суспільство

Школярів Чернівщини закликають приєднуватися до Всесвітнього дня прибирання

В Україні оголошено конкурс серед закладів загальної середньої, позашкільної освіти до Всесвітнього дня прибирання. Найактивніші учасники отримають дипломи та смачні подарунки, а перша трійка шкіл-лідерів виграють комплекти крісел-мішків для шкільних приміщень.

Конкурс проходить за підтримки Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національним еколого-натуралістичним центром. Акція розпочалася 1 вересня та завершиться 18 вересня 2021 року. Організатори закликають школярів ставати рушійною силою до змін, об’єднуватися заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури чистоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 7-й школі Чернігова фінішує будівництво нового спортивного майданчика

Минулого року понад 14 тис. українських школярів об’єдналися та очистили Землю від  54 тонни сміття, з яких 38 тон знайденої вторинної сировини здали на переробку.

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня в 180 країнах, 24 регіонах України. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президентка Естонії. Минулого року до акції приєдналися Президенти ряду країн, а також князь Монако Альберт II та крон принцеса Швеції Вікторія, активістка Грета Тунберг. В Україні 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button