Суспільство

Школярка з Чернігівщини готується до підкорення нової закордонної вокальної вершини (Фото)

Нещодавно про 12-річну школярку з Козельця Аню Іванець писали багато засобів масової інформації. І не дарма, адже дівчина повернулася із беззаперечною перемогою з міжнародного багатожанрового фестивалю-конкурсу «ZIRKA» «EuroStar 2019».

На І етапі фестивалю-конкурсу, який проходив у м. Будапешті (Угорщина), Аня виборола І місце, клас сольного співу. На ІІ етапі – в м. Відні (Австрія) серед багатьох виконавців вокального мистецтва різних вікових категорій компетентне журі присудило Анні Іванець гран-прі.

Цей престижний конкурс позаду, але попереду чимало нових і не менш цікавих та захопливих. У перерві між ними журналіст ЧЕline вирішив дізнатися більш докладно про життя та інтереси талановитої дівчинки і про те, які нові творчі вершини вона планує завоювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчинка з Чернігівщини посіла перше місце на Всеукраїнському конкурсі малюнка

Поспілкуватися на ці теми вдалося з мамою Ані Наталією Мартиненко.

«Уперше увагу на те, що Аня має голос і музичний слух, звернула вчитель музики загальноосвітньої школи № 3 Віра Григорівна Сукретна. Тоді Анюта навчалася в першому класі, але в музичній школі ще не займалася. До речі, в першому ж класі відбувся її сольний дебют. На шкільному новорічному святі Аня заспівала пісню «Надворі сніг білесенький» І відтоді донечка почала виступати на різних конкурсах і фестивалях», – розповідає пані Наталія.

Невдовзі дівчинку віддали в музичну школу. Нині їй 12 років і вона навчається у 6 класі загальноосвітньої школи і в 4 класі козелецької музичної школи. Навчає сольного співу Аню викладач Людмила Іванівна Петренко.

«Пісні Аня виконує різні: народні і сучасні. Але більшість композицій – українською мовою. Наприклад, на конкурсі в Будапешті співала «Несе Галя воду» в сучасній обробці. І пісню «Квітка-душа» з репертуару Ніни Матвієнко. А в Австрії після конкурсу Аня спілкувалася з іспанцями. До речі, на канікулах вона часто їздить в Іспанію до друзів, тож вільно розмовляє іспанською. Тому серед планів – вивчити іспанську пісню. Загалом Аня співає скрізь, навіть коли в кафе буваємо, то гості просять заспівати», – зазначила мама талановитої школярки.

Для свого юного віку Аня має чимало нагород, грамот і дипломів переможниці багатьох фестивалів – конкурсів, зокрема «Тобі, мій краю, я співаю», «Звичайне диво», «Мелодія Полісся», «Світ очима дітей» та інші. Також вона відзначена у Всеукраїнському проєкті «Майбутнє Чернігівщини – талановиті діти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: 9-річна дівчинка планує розвивати на Чернігівщині біополя та будувати фабрику іграшок

Варто зазначити, що співи – не єдине захоплення Ані, адже вона всебічно обдарована дитина: малює, займається хореографією та рукоділлям. Особливо дівчинці подобається шити одяг для свого улюбленого собаки Бусі. А у вільний час школярка любить посидіти за книжкою, послухати музику, подорожувати, кулінарити та весело проводити час із родиною.

Щоправда, пані Наталія зізналася, що часом доньці важкувато поєднувати всі захоплення, бо шкільне навчання нині непросте, уроків чимало задають. Проте в школі Аня навчається добре, старається.

Для мами Ані успіхи доньки – в пріоритеті. Тому часом заради доньчиних інтересів жертвує роботою.

«Як, наприклад, треба їхати на конкурс, то залишаю роботу і супроводжую. Також воджу Аню на різні гуртки – англійську мову, танці. До речі, хореограф Тетяна Куриленко задоволена результатами. І свій плюс від танців є, бо Аня розкуто тримається на сцені», – повідомила жінка.

За словами пані Наталії, Аня марить сценою і в майбутньому хоче стати співачкою. Проте аби мрії стали реальністю, треба багато працювати. І Аня не сидить склавши руки. Нині готується до нового конкурсу, який відбудеться у Празі (Чехія) в лютому 2020 року.

Тож бажаємо юній зірочці і цього разу показати себе якнайкраще!

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button