Суспільство

Символ ідентичності та незламності впродовж століть: 19 травня святкуємо День вишиванки

Сьогодні українців не треба просити вдягнути вишиванку хоча б раз на рік. Із кожним днем і буквально з кожною хвилиною ми дедалі більше заглиблюємося в пам’ять нашого народу, повертаємося до нашого коріння.

Нас, українців, не зламати і не знищити! Ми вільні! І носимо гаптовану сорочку, як духовну броню, перед ворогом, який уже понад століття тими чи іншими методами намагається стерти нас і нашу історію із землі та нині веде повномасштабну війну.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог здійснює розвідку безпілотниками на території Чернігівщини

Довідково. Міжнародний день вишиванки – свято, яке щорічно відзначається в третій четвер травня. Його мета – зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу, в якому закодовано багато символів сили, добробуту, краси й оберегів.

Ідею у 2006 році подала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича Леся Воронюк, запропонувавши одногрупникам і студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Так вона вирішила підтримати свого викладача, який носив вишиту сорочку на кожну пару.

Відтоді до Дня вишиванки щороку долучаються мільйони українців і понад 50 країн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button