Суспільство

Підтримка військових Чернігівщини: волонтери та підприємці зібрали на аукціоні 1 млн 87 тис. грн (Фото)

Збитий москальський БПЛА, уламок чернігівського зруйнованого автомобільного моста, «Джавелін» і гранатомет, Прапор України та футболка з підписом Валерія Залужного – ці та інші цінні лоти розіграли на закритому аукціоні в Чернігові. За три години, що тривав захід, вдалося зібрати 1 млн 87 тис. грн.

Головна мета заходу — підтримати українських військових ССО, ГУР міста Чернігова, ОК «Північ» (1-ша танкова та 58-ма бригади), ТРО. Організаторами заходу стали благодійний фонд «Це моє місто» спільно з Клубом амбасадорів української MOVA.CLUB_UA, ВГО «Лицарський хрест» та IT кластер Чернігова. Також ініціативу підтримали співачка ONUKА зі своєю командою, стендапер Антон Тимошенко, власниця ювелірного бренду Валерія Гузема, поетеса Надя Коверська, джаз-бенд Bentega.

За словами співорганізаторки Юліани Шалетіни-Довгач, до запрошення гостей підходили дуже відповідально.

«Ми не мали на меті зібрати тусовку та провести красивий захід заради красивого заходу, то погоджували кожну персону всередині команди. Головним критерієм була активна благодійницька позиція гостя. Це мали бути люди, з якими ми дивимося в одному напрямку, які кожен на своєму фронті активно допомагають наблизити Перемогу. Хочу на цьому наголосити. Бо навіть артисти, які виступали на заході — всі волонтери, донейтери, амбасадори благодійних фондів. Також ми хотіли збалансувати суспільство. Тому запрошували не лише вже відомих підприємців, а й «молоду кров», представників  IT-галузі, лікарів, освітян, митців», – пояснює Юліана Шалетіна-Довгач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець із Чернігівщини назбирав колекцію стародавнього одягу рідної місцевості (Фото)

• Найдорожчим став лот — прапор України з підписом Валерія Залужного. Його за 155 тис. грн придбав підприємець та меценат Антон Артеменко.

• Платівку з підписом ONUKA за 125 тис. грн купив власник однієї з IT-компаній, який забажав залишитися інкогніто. Також він придбав перший генеральський погон Героя України Віктора Ніколюка за 75 тис. грн.

• «Джавелін» із кліпу ONUKA «Перемога», задекорований Лесею Патокою, за 120 тис. грн придбала родина лікаря та нардепа Валерія Зуба. Також народний депутат поповнив власну колекцію уламком зруйнованого чернігівського моста, купивши його за 50 тис. грн.

• Ювелірну брошку від Валерії Гуземи за 100 тис. грн придбав для своєї дружини засновник офтальмологічної клініки та відомий лікар Василь Шевчик. Також родина збагатила власну колекцію двома картинами з виставки, що відбувалася в межах благодійного вечора.

• Найактивнішим онлайн-гостем став Костянтин Макаров, додавши азарту та придбавши два лоти.

Найзапекліше гості торгувалися за платівку співачки ONUKA. Тому організатори ухвалили рішення, що має перемогти дружба. І вже поза аукціоном надали другий екземпляр платівки парі, яка за нього змагалася, але зрештою поступилася. Підприємці Інна Черевко та Дока викупили платівку за 45 тис. грн.

Голова благодійного фонду «Це моє місто» Олександр Пуськов зазначив, що всі відстріляні експонати проходять перевірку на безпеку у вибухотехнічної служби Нацполіції в Чернігівській області.

«Ми співпрацюємо широким колом військових, які й поповнюють нашу базу лотів. БПЛА прийшов із Маріїнського напрямку від однієї з бригад ОК «Південь», рація – від ГУР, тубус від «Джавеліна» – від керівництва ОК «Північ». За понад рік війни в нас напрацьовані багато контактів, і військові вже розуміють, що з часом збирати донати, фандрейзити стає дедалі складніше, треба креативити. Тому відбувається така взаємодопомога. Інші лоти (не військові) передали ті спонсори або партнери цього заходу, хто повірив у нашу ідею. Виручені кошти спрямують на купівлю чотирьох бусів Volkswagen T4, один пікап Nissan Navara або L200, 5 планшетів, тепловізор, 2 БПЛА Mavik 3 Pro та інші спецзасоби. Вони допомагатимуть підрозділам ОК «Північ» і ТРО з Чернігова, а також саперам із Чернігова. Далі вже іншим підрозділам, де служать наші знайомі, близькі», – розповів Олександр Пуськов.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалася: Марина Кирієнко

Фото: Iren Brynza

Ще статті по темі

Back to top button