Суспільство

Сіверяни у лютому не отримають платіжок за газ

Як розповіла фахівець товариства «Чернігівгаз збут» Наталія Свириденко, відсутність платіжних документів виникла через технічні причини.

«У зв’язку з новаціями у сфері субсидіювання, а саме монетизації субсидій на рівні постачальників послуг, друк квитанцій дещо затримується. Наразі відбувається доопрацювання програмного забезпечення для коректного відображення сум державних дотація. Щоб не накопичувати боргів радимо оплатити суму за фактично спожиту послугу по абонентській книжці чи взагалі без квитанції в банківській установі, поштовому відділенні. При цьому оператор має обов’язково вказати в реєстрі та в чеку про оплату початкові і кінцеві показання лічильника газу», — розаовіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців здивують новими платіжками за опалення

Крім того, Наталія Свириденко зауважила, що споживачі можуть оплатити газ онлайн через будь-яку платіжну систему. Дізнатися суму до сплати можна декількома шляхами. Це в особистому кабінеті на сайті 104. Або ж зателефонувати контакт-центру.

«Також споживач може самостійно розрахувати суму помноживши фактичний обсяг спожитого газу на ціну кубометра. Зараз він становить 6.96 гривень. Отримувачам субсидії або пільг, які не вклалися в соціальні норми, потрібно сплатити вартість фактичних спожито послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії або обов’язків платіж», — додала Наталія Свириденко.

Як повідомили в газорозподільній компанії, ці незручності мають вирішитися в наступному місяці.

Джерело: Чернігівська Хвиля

Ще статті по темі

Back to top button