Суспільство

Скандальні тополі, кущики Воробйова і розлючений Куц: «дерев’яні» пристрасті виконкому

Щоб встановити спортивний майданчик величиною в 100 квадратних метрів, на вулиці Береговій доведеться спиляти більше 50 одиниць дерев. Про це заявив начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради Ярослав Куц. Він запевняє, що такий майданчик дозволить організовувати міжнародні змагання з волейболу. Підтримати цей проект прийшли й спортсмени пляжного волейболу. Ярослав Куц пояснив, що породи не цінні.

19692471_1741394605874999_913040402_n

«Там ростуть тополі і осоки. На «Золотому березі» немає інших дерев», — аргументував головний комунальник міста.

Міський голова Владислав Атрошенко підтримав цей проект і запевнив, що дорослих дерев, які там було посаджено – лише кілька, решта – «самосійки». Проект підтримали усі члени виконавчого комітету.

Сварка виникла під час обговорення іншого мікрорайону. На вулиці Рокосовського, неподалік 19 будинку, ремонтують міжбудинковий проїзд. За цим проектом треба спиляти 4 тополі. Комунальники запевняють, що спиляти ці дерева просили мешканці. Однак, на засідання виконавчого комітету прийшла мешканка цього будинку пані Ірина. Вона апелює зовсім іншими підписами.

Показує звернення людей проти спилювання даних дерев. Однак, чиновники, посилаючись на обізнаність даного конфлікту депутата Сергія Воробйова, відмовили жінці в її проханні.

Ярослав Куц пояснив, що цим тополям понад 50 років і вони уже аварійні.

«Просто це дерево стоїть як раз перед балконом цієї громадянки й вона не хоче втрачати його через те, що воно робить їй тінь», — роздратувався Ярослав Куц.

Підтримав позицію Ярослава Куца й заступник міського голови Андрій Черненко. На вирішення цього конфлікту мер дав три дні. А на цей період розпорядився зупинити роботи.

«Я спілкувався з депутатом Воробйовим. Він там знає кожен кущик, — розповів мер. — Так от він пояснює, що з цими підписами є «передозування» деякими мешканцями. А ви, пані Ірино, за ці дні визначтеся – треба вам там дорога, дерева і все інше».

 Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. все правильно, Атрон-патрон делает. так держать!!!!

  2. вообще те таполи повырубывать везде надо!!!

  3. Пан Куц видав, м`яко кажучи, недостовірну інформацію: 1) деревам на Рокосовського може бути щонайбільше 42 роки (на фото 1974 року вулиця зовсім «гола»); 2) вік дерева аж ніяк не може бути критерієм його аварійності (http://www.landimprovement.ru/docum/bigtrees_cutting_rules/choosing/, http://ecom.su/no_category/index.php?id=1068). Щодо тополь — можливо, і є сенс їх видалити — але тільки вибірково.

Back to top button