Суспільство

Сквер ім. Попудренка без Попудренка: чергове перенесення пам’ятників

Перенесення ще одного пам’ятника планують у міській раді. Цього разу збираються перепоховати командира Чернігівського обласного партизанського загону, Героя Радянського Союзу Миколу Попудренка, який загинув 7 липня 1943 року. Його поховали в центрі міста в сквері, що носить його прізвище.

«Цього року до чернігівської влади звернулася донька Миколи Попудренка. Світлана Миколаївна хоче, аби тіло її батька перепоховали на кладовищі та просить міського голову, щоб зробили це за рахунок міської ради», – повідомив заступник міського голови Олександр Ломако.

Він повідомив, що жінка начебто написала відповідне звернення. Це підтверджує і керівник відділу звернень громадян. Однак чому донька головного партизана Чернігівщини часів Радянського Союзу вирішила перепоховати батька, з’ясувати нам не вдалося. Біля під’їзду нас зустрів син Світлани Попудренко і повідомив, що на цю тему спілкуватися вони не хочуть.

«Вибачте, але після останнього інтерв’ю з одним місцевим телеканалом мама погано почувається. Випила аж дві упаковки сердечних ліків. Ми вже на цю тему не хочемо спілкуватися. Нас і так примусили в міській раді давати це інтерв’ю», – повідомив чоловік.

Олександр Ломако пояснює, що разом із перепохованням Попудренка планують перенести й могилу заступника командира Чернігівського обласного партизанського загону Василя Капранова.

«Ми шукали його родичів. Знайшли онуків. Та вони спершу були проти перенесення могили дідуся. Але начебто зараз передумали. Тому ми будемо з ними зустрічатися і обговорювати усе, – розповідає заступник міського голови. – Вартість перепоховання незначна. Це візьме на себе КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Чернігівської міської ради. А на місці, де нині пам’ятники, працівники КП «Зеленбуд» висадять клумбу».

Яку суму виділять на цю процедуру, заступник міського голови не підрахував. Усі подробиці обговорять на засіданні виконавчого комітету. Саме перепоховання планують на середину липня. Поховають Героїв Радянського Союзу без почестей та урочистостей.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button