Суспільство

Слід структур Атрошенка з’явився в лікеро-горілчаній сфері Чернігова

Наприкінці жовтня 2021-го року відбувся аукціон з приватизації цілісного майнового комплексу структурного підрозділу Чернігівського облдержоб’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Чернігівспиртгорілка» ЧЛГЗ «Кристал», який розташовано у Чернігові по вул. Котляревського, 38.

Купив завод за майже 40 млн. гривень ТОВ «СПІРІТ ЕТИЛ» — фірма зі статутним капіталом у 1000 гривень, заснована влітку 2018-го року у Києві.

Чернігівці тоді здивувалися, чому об’єкт не зацікавив місцевих, адже ходили чутки, що його викуплять бізнесмени, пов’язані із будівництвом і зведуть у цьому привабливому місці багатоповерхівки.

На фото прохідна заводу «Кристал» та його продукція — горілка -«Град Чернігів», «Велика княгиня Ольга», «Північне сяйво»

Проте дивувалися марно, вже 14 грудня до переліку засновників ТОВ «СПІРІТ ЕТИЛ» увійшло ТОВ «Компанія з управління активами «Добробутфінанс», що діє свого імені, в інтересах та за рахунок активів Пайового венчурного недиверсифікованого закртитого інвестиційного фонду «Добробут енерго». Засновниками та кінцевими бенефеціарами ТОВ «Компанія з управління активами «Добробутфінанс»  — є Сергій Матюшко та Дмитро Федоров.

Дмитро Федоров — працював радником Владислава Атрошенка з юридичних питань та був адвокатом міського голови Чернігова у справі за позовом Олега Семінського в липні 2019 року. Як повідомляють ЗМІ «Добробут-фінанс» (м.Чернігів Проспект Перемоги,127, офіс 207-208), за даними Youcontrol, є засновником та акціонером компаній «Кліар-енерджі Одеса», «Кліар енерджі-Чернігів» та «Кліар енерджі-Херсон». В останній – один із засновників — Владислав Атрошенко, який в 2019-му році придбав 30 відсотків акцій цієї компанії за понад 21 мільйон гривень.

Таким чином, в даній горілчаній «спецоперації» прослідковується чіткий слід структур чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.
Джерело: Gorod.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button