Суспільство

Слідами чупакабри: невідома істота тероризує Чернігівщину

Перша згадка про чупакабру з’явилася у 50-х роках минулого століття. Тоді міська легенда про невідоме створіння, що випиває кров у кіз, з’явилася в Пуерто-Ріко. Інформацію про створіння поширили ЗМІ та інтернет. Наука не підтверджує її існування. Згодом про напади цієї істоти на домашніх тварин почали говорити й у інших країнах. Зараз згадки про неї періодично фіксують і на теренах України, зокрема Чернігівщини. Повідомлення про це постійно з’являлися на сайті ЧЕline.

Так, невідома істота здійснила напад на кролів у приватному господарстві жителя Городні. Це сталося в лютому 2017 року. тоді вона задушила 6 вуханів, відкривши клітки з тваринами.

А вже в червні сліди істоти зафіксували і приватному секторі Чернігова. Тоді вона поласувала кров’ю десятка кролів і 30 курок, залишивши по собі шматки жовтої шерсті.

У 2018 році стало відомо про 4 випадки нашестя чупакабри. Спершу вона навідалася до села Іванівка Чернігівського району. У лютому житель власник одного з приватних домашніх господарств виявив у своєму дворі 10 мертвих кролів, а от птахів тварина не чіпала. На дерев’яних поверхнях сараю, де сиділи вухані, господар виявив сліди кігтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині невідома істота потрощила клітки та вбила кролів (Фото)

У квітні істота з’явилася в Чернігові, в мікрорайоні Астра. Вона винищила курчат і кролів у різних домогосподарствах. Тоді господарі знаходили великі за розміром сліди та шматки шерсті. Вони впевнені, що це була чупакабра. Після її візиту залишився зламаний шифер, вигризені стіни та обідрані клітки.

Наполохані жителі мікрорайону влаштували справжнє полювання на звіра. Виявилося, що це був звичайний собака, який вирізнявся лише своїми занадто великими розмірами та тим, що не з’їдав здобич, а лише випивав у неї кров.

Чотирма місяцями пізніше тіло дивної істоти знайшли в Бахмачі. Вона майже не мала шерсті та була надто худорлявою. Люди впевнені, що це чупакабра, проте мисливці наполягали на версії про коростяву лисицю, хутро якої знищив лишай.

Чимало повідомлень про напади чупакабри з’являлося минулого року. Влітку істота напала на курей у Ніжині. Господарка одного з обійсть знайшла на своєму подвір’ї з десяток мертвих курей. Тоді там стався з десяток подібних випадків.

Аби розібратися в ситуації, люди влаштували розслідування, до якого долучили лісівників. Імовірним нападником назвали звичайну лисицю.

Тоді ж невідоме створіння нищило птицю в господарствах Прилуччини. Одна з жительок району навіть виклала фото нападниці на своїй сторінці у соцмережі. Жінка заколола істоту вилами, коли та почала пити кров із качок.

Усередині грудня подібний напад виявила жителька Кучинівки, що на Сновщині. У її господарстві тварина повбивала кролів.

Усі випадки схожі. Тварина нападає на домашню живність уночі та випиває її кров, полишаючи по собі мертві тушки. Проте спеціалісти не квапляться називати істоту чупакаброю, адже доказів її існування досі немає. У більшості випадків характер нападів і знайдені хижаки свідчать про те, що це звичайні дикі тварини, такі як лисиця, тхір і куниця. Або ж бродячі собаки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ольга Лазун

Ще статті по темі

Back to top button