Суспільство

Служба автомобільних доріг попереджає водіїв про погіршення погодних умов

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про настання погодних умов, що можуть суттєво вплинути на обстановку на автошляхах області. Зокрема про підвищення температури повітря, сніг та ожеледицю.

Зокрема в ніч на 21 січня в області очікується випадання снігу, поступово підвищаться стовпчики термометрів. Якщо зранку 20 січня було -21 градус морозу, то вже завтра уночі буде -8, а вдень взагалі 0…+2. За таких погодних умов очікується утворення ожеледиці на дорогах, подекуди і льодової кірки, адже за минулий тиждень покриття суттєво промерзло. Йдеться в дописі Служби у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ногу з часом: українських гетьманів можна зустріти в інтернеті

Між тим, дорожнє господарство Чернігівської області перебуває в режимі цілодобового чергування. Підрядним організаціям доручено бути напоготові. Опади очікують приблизно з 02:00 ночі 21 січня. Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах області працює гаряча лінія диспетчерської Служби автомобільних доріг у Чернігівській області: +38(0462)661893, +380952714374.

Служба просить водіїв завжди зважати на дорожню обстановку. Узимку обов’язково використовувати зимові шини. На слизькій дорозі краще уникати різких маневрів i обгонів. Головне правило зимового водіння – нижча швидкість, більша дистанція. Варто також бути особливо обережними на аварійно-небезпечних ділянках доріг Чернігівщини з крутим підйомом і спуском, на яких водії вантажівок обов’язково мають використовувати ланцюги проти ковзання, заборонений рух автопоїздів.

У разі суттєвого погіршення погодних умов водіям радять утриматися від поїздок.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button