Смачні рецепти до святкового столу на Щедрий вечір
Традиційно ввечері 13 січня вся родина збирається на святкову вечерю. Святковий стіл обов’язково повинен бути багатим, адже піст уже позаду.
Цього вечора українці готують різноманітні страви. Щоб усе вдалося на славу, треба заздалегідь спланувати меню на Щедрий вечір.
Цього разу «Челайн» пропонує рецепти страв, які прикрасять будь-який стіл.
М’ясні рулети
Їх можна готувати з різними начинками, а ми пропонуємо зі смаженими грибами, твердим сиром і яйцями.
Далі – покроковий рецепт приготування рулетиків у духовці у вершках.
Інгредієнти
- М’ясо (биток) – 700 г
- Свіжі гриби – 500 г
- Цибуля – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Вершки – 1 склянка
- Сіль, перець за смаком
Спершу необхідно приготувати начинку. Для цього гриби і цибулю слід порізати кубиками, обсмажити на сковорідці в олії до готовності.
Яйця відварити, натерти на середній тертці.
Сир також натерти на середній тертці.
Інгредієнти для начинки добре перемішати.
М’ясо порізати на шматки товщиною до 1 см, добре відбити з обох боків.
Викласти начинку на середину м’яса і закрутити в рулет.
Обсмажити рулети на сковороді з усіх сторін. Рулети необхідно викладати на сковорідку закрученим кінцем донизу, тоді вони не будуть розкручуватися.
Обсмажені рулети викласти у форму для запікання.
Налити 1,5 склянки води, потім вилити вершки. Посолити, поперчити та поставити запікатися в нагріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Смачні рулетики на святковий стіл готові, гарно поєднуються з гарніром із картоплі.
Налисники з ківі і шоколадом
Налисники – тоненькі млинці, в які можна загорнути різноманітні начинки. До того ж, це традиційна страва української кухні, яку готують до святкового столу.
Інгредієнти
Яйця – 2 шт.
Сіль – 0,5 ч. л.
Молоко тепле – 1 склянка
Цукор – 1 ст.л.
Вода тепла кип’ячена – 0,5 склянки
Борошно – 500 г
Олія – 2 ст. л.
Шоколад – 100 г
Ківі – 2 шт.
Приготування тіста для налисників:
Розбити яйця в глибоку миску, додати цукор, сіль і почати збивати міксером. Поступово додавати молоко і воду. Коли вийде однорідна консистенція, повільно додати борошно, не вимикаючи міксера. Консистенція – рідка сметана. Наприкінці додати олію.
Для начинки: ківі почистити, порізати тонкими пластинами. Половину шоколаду розтопити на водяній бані, решту – потерти на тертці. Кожен млинець скласти два рази, наповнити порізаними ківі, викласти на тацю, полити розтопленим шоколадом і посипати тертим.
Смачного!