Суспільство

Сновський вундеркінд: талановитий учень займає перші місця на конкурсах із різних дисциплін

Талановита дитина талановита в усьому. Це твердження цілком можна застосувати до Станіслава Булденка, учня 7 класу Сновської школи №1. Хлопець – відмінник навчання, причому з усіх предметів. До того ж, вдало заявляє про себе і прославляє рідний навчальний заклад на різних конкурсах.

У юному віці дитину важливо не захвалити, але заохочувати за успіхи потрібно. Зокрема вчителі Станіслава Булденка кажуть, що в будь-якому конкурсі, у якому він бере участь, здобуває виграшні позиції.

«Цьогоріч зайняв перше місце в районній олімпіаді з української мови. В обласних олімпіадах учні сьомих класів участі не беруть, тільки з 8 класу.

Стас брав участь у другому відкритому марафоні з української мови. Його проводила Ліга українських меценатів. Це був дистанційний конкурс, який проходив упродовж чотирьох тижнів, у чотири тури, коли треба було набрати певну кількість балів. У цьому марафоні він посів перше місце. І торік, до речі, в нього також було перше місце», – у коментарі для ЧЕline розповіла вчителька української мови та літератури Сновської школи №1 Наталія Данильченко.

Вона також зазначила, що її талановитий учень брав участь у мовному конкурсі імені Петра Яцика. Цьогоріч Станіслав посів перші місця в районному й обласному етапах конкурсу. 26 лютого нинішнього року мав відбутися в Чернігові Всеукраїнський етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. І Станіслав Булденко мав представляти Чернігівську область серед сьомих класів. Але 24 лютого почалася широкомасштабна війна…

Якраз 23 лютого Стас зі своєю вчителькою Наталією Вікторівною після уроків готувалися до конкурсу. Але не так сталося, як гадалося…

Уже після вигнання окупантів із нашої землі всеукраїнський етап конкурсу перенесли на 24 червня. В ньому брали участь ті учні, які посіли перші місця в кожній області на обласних етапах конкурсу.

«Усе відбувалося дистанційно. Причому це конкурс тільки з української мови із багатьма творчими завданнями. Треба було відредагувати речення з помилками, перекласти текст з російської українською мовою, пояснити значення слів. І, звісно, було творче завдання – написати твір на філософську тему: які вчинки характеризують внутрішній світ людини. А ми ж насправді готувалися до патріотичної теми. Стас казав, що писав і про війну. Зокрема про характеристики людей, які розпочинають війну і якості захисників своєї землі. Тобто у творі зачепив патріотичну тематику. Він любить писати твори, але більше до душі завдання про фразеологізми», – розказала вчителька української мови і літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педіатр із Чернігова розповів, у яких умовах лікував дітей, коли ворог атакував Чернігів

Як уже зазначалося, талановитий школяр цікавиться не тільки рідною мовою.

«Він – відмінник і завжди ним був, навчальний рік закінчив з оцінками 11 і 12 балів, навіть 10 жодної немає. Дуже старанний учень. І на математичних науках знається, дуже фізику любить, і на гуманітарних, зокрема і англійська мова в нього – 12 балів. Як було дистанційне навчання, то наприклад, вчитель фізкультури давав завдання зробити зарядку і надіслати відео. То він надсилав і ранкову зарядку, і вечірню, і ще якісь вправи. То фізкультуру теж любить. Такий учень, яких мало у школі», – пишається Наталія Данильченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обдаровані діти – майбутнє Чернігівського краю

До речі, педагог розповіла, що запитувала хлопця про його мрії, зокрема, ким хоче стати. Але він ще не визначився. Воно й зрозуміло, бо 7-й клас.. А тато і мама в нього – медики, працюють у лікарні. То цілком імовірно, що Стас може стати продовжувачем родинної династії. А, можливо, обере іншу професійну стежину. Час покаже…

«Я також запитувала: «Які предмети тобі подобаються?» Відповідав, що які знає, ті й подобаються. Усі вчителі його хвалять.

Я бачу, що дитина дійсно з потенціалом. І він ніби старший за свій вік, серйозний такий хлопчик, але водночас і не заучка. Приємне, симпатичне, позитивне й талановите дитя.

На наступний навчальний рік, як усе буде добре, думаю, він займе призові місця в багатьох олімпіадах із різних предметів. Адже буде восьмикласником і зможе брати участь в обласних олімпіадах. І що важливо, його не треба примушувати навчатися, йому самому це цікаво», – пояснила педагог.

Про Стаса відгукуються добре не тільки його вчителі. Однолітки його також дуже поважають.

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button