Суспільство

Сьогодні стартував флешмоб музейних селфі

Європейський проект  Culture Themes нагадує: 18 січня 2017 року відбудеться Міжнародний флешмоб музейних селфі. В Україні цьогоріч акція пройде вже втретє. У 2016-му році до Міжнародного дня музейного селфі долучалось близько 50 музеїв.

Про це повідомляє веб-сайт «Музейний простір».

Для участі у флешмобі потрібно прийти до улюбленого чи ненависного музею, зробити “селфі” (фотопортрет власноруч)  на фоні чи поруч з улюбленим експонатом та опублікувати його у Facebook, Twitter та Instagram із хештегом #MuseumSelfie та тегом того музею, де ви зробите фото, йдеться у повідомленні.

До уваги відвідувачів: Згідно правил, якщо ваш улюблений музей чи галерея в середу, 18 січня 2017 року, матимуть вихідний день, селфі можна зробити на фоні будівлі музею або з корінцем вхідного квитка до музею. Відтак, плануючи візит, перевіряйте, чи ваш улюблений музей бере участь в акції.Також до флешмобу дозволяється долучатись з минулорічними фото.

Акція має два застереження:
– категорично заборонено використовувати спалах при фотозйомці, адже це шкодить музейним раритетам;
– зроблене в музеї селфі не можна використовувати як інструмент політичної агітації чи протиборства.

До участі в акції зголосилися (станом на 12 січня) близько 20 музейних установ з 13 областей, зокрема, Дніпропетровський національний історичний музей мені Д.І. Яворницького, Запорізький обласний краєзнавчий музей, Національний заповідник “Софія Київська”, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Лисичанський міський краєзнавчий музей, Художньо-меморіальний музей Івана Труша, Генічеський краєзнавчий музей, Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник, Національний архітектурно-історичний заповідник “Чернігів стародавній”, Національний історико-культурний заповідник “Чигирин”.

Ще статті по темі

Back to top button